Na 2 weken zonder wedstrijd stond vandaag de verplaatsing naar Geel op het programma. In de thuiswedstrijd moest Clem het onderspit delven tegen deze tegenstander. Konden onze boys vandaag wel de maat nemen van Geel?

Een gezapig wedstrijdbegin, 2-2 na 2 minuten. Het was de thuisploeg die als eerste vlot de scores begon te vinden, 10-5 na 4 minuten. Clem geraakte niet in hun ritme en na 6 minuten met 15-9 op het bord was het tijd voor de eerste time-out voor Clem. Daarna begon Clem beter in de wedstrijd te komen, 17-13 na 8 minuten. Q1 eindigde met 24-18 op het bord.

We moesten bijna 2 minuten wachten op de eerste score in Q2. Ze was voor Clem, 24-20. De scores bleven wel beperkt. Beide ploegen waren onzuiver in de afwerking. En zo kwamen we na 4 minuten bij 27-25. Even kwamen we gelijk 27-27 maar na 6 minuten keek Clem tegen een negen puntenkloof aan, 36-27. Ook na een tweede time-out voor Clem beterde het niet aan Clem-zijde. Shots vielen niet en wanneer ze naar de ring gingen was het teveel net niet. En zo gingen we rusten met 40-31 op het bord. Kon Clem hun normale snelle basket na rust wel vinden?

Clem begon beter aan de tweede helft, 42-38 na 2 minuten. Konden ze die lijn nu doortrekken? Maar 2 minuten later keken we opnieuw tegen een elfpuntenkloof aan, 51-40. Minuut 6 en er stond 55-46 op het bord. De scores bleven dan weer beperkt en zo eindigde Q3 met 10 punten achterstand voor Clem, 59-49.

De thuisploeg behield de controle over de wedstrijd. Clem had het de hele wedstrijd al moeilijk en dat bleef ook zo in Q4. We waren 3 minuten ver, de stand 65-55. Het was dan al duidelijk, het was niet de dag van Clem. De thuisploeg stevende op een verdiende overwinning af.

Eindstand 80-61.