De vorige thuiswedstrijd kwam de leider in 1 ste Landelijke op bezoek. Vandaag was het de beurt aan de 2de in het klassement om af te zakken naar Den Egger. Ze kwamen uit Limburg, Kon. Sint Truidense Basketbal. Konden onze boys scherprechter zijn in het titeldebat? De U8 & U10 waren alvast van de partij om onze jongens aan te moedigen en ook de No Mercy dansers waren weer trouw op post.

De lengte was duidelijk in het voordeel van de bezoekers. De wedstrijd begon met weinig scores voor beide ploegen. Na 2 minuten was het 4-4 en na 4 minuten stond er 6-6 op het bord. De zuiverheid ontbrak in de afwerking bij beide ploegen en zo waren we na 7 minuten bij 12-12. De duels waren stevig en dit bleef zo doorgaan tot einde Q1. De stand was 14-15.

De bezoekers waren de eerste die een 5-puntenkloof op het bord konden zetten, dit dankzij 2 driepunters. Na 2 minuten 18-23. Verder weglopen, neen, dit liet Clem niet toe. Na 4 minuten was de stand 23-25. De kloof helemaal dichten lukte niet. Na 6 minuten was er terug een klein kloofje voor de bezoekers, 25-31. Clem had het niet gemakkelijk met het soort basket dat de bezoekers speelden. Ze zochten de duels en deze waren stevig. Met nog iets meer dan één minuut op de klok was de stand 30-33. Rusten gingen we met 35-37 op het bord. Een zware fysieke 2de helft stond onze jongens nog te wachten, vooral wat duelkracht betrof. Dit was wel duidelijk.

Clem pakte snel de voorsprong in Q3, 39-37. Clem bleef snel basket spelen maar de bezoekers pakten de leiding terug na 4 minuten, 41-42. Maar dit duurde niet lang en halfweg Q3 stond er 46-42 op het bord en dan had de ring meerdere keren niet de kant van Clem gekozen. De bal draaide er meermaals uit. We gingen naar minuut 7 in Q3 en Clem had nu een mooie bonus, 53-44. Maar dit betekende niets in deze wedstrijd. Beide ploegen gingen er vol voor. Er stond ondertussen 53-51 op het bord. Eindigen deden we met 55-51 op het bord. Kon Clem in Q4 dit blijven vasthouden?

Clem begon goed aan Q4 en kon de voorsprong vasthouden, 60-53 na 2 minuten. Maar de ring werkte niet mee. Hoe konden sommigen shots er nog uit komen?  En zo was halfweg Q4 alles te herdoen, 62-62. Spanning troef dus. We gingen naar minuut 8, de stand was 71-71 en dan naar de laatste 5 seconden.

Toen kregen de bezoekers 2 vrijworpen en namen de overwinning mee naar huis. Eindstand 73-74.