Vorige week pakte onze H1L hun eerste overwinning van 2024 op verplaatsing bij Red Vic Wilrijk (67-97). Konden onze H1L vandaag ook hun eerste overwinning van 2024 in eigen huis pakken? De bezoekers kwamen vandaag uit het verre Kortrijk. In de heenwedstrijd trokken de bezoekers aan het langste eind, wie kon dit vandaag?

Vlotte scores kregen we niet bij het wedstrijdbegin, 4-4. We waren bijna halfweg Q1 en Clem had de voorsprong, het waren slechts 2 puntjes, 9-7. En van daaruit bouwde Clem voorzichtig verder, 15-8 na 7 minuten. Eindigen deden we Q1 met 23-12.

Clem kon de voorsprong vasthouden, 27-19 na 3 minuten. En deze voorsprong bleef ook op het bord halfweg Q2, 34-23. De bezoekers konden naderen tot 6 punten, 34-28 maar Clem antwoordde, 40-28 na 8 minuten. En dit kon Clem nu vasthouden tot aan de rust, 47-33. Een mooie bonus om aan de tweede helft te beginnen.

Aanvankelijk kon Clem de kloof vasthouden, 51-39 na 3 minuten. Halfweg Q3 was deze echter geslonken tot 7 punten, 54-47. Time-out Clem. Even kon Clem terug uitlopen, 61-50 na 7 minuten. Clem kon de score niet meer vinden, de bezoekers wel en zo eindigde Q3 met 61-55 op het bord. Kon Clem in Q4 de voorsprong vasthouden?

We waren 2 minuten ver en alles was weer mogelijk, 66-63. Clem diende ook rekening te houden met foutenlast. De stand was ondertussen 74-70. We gingen naar 74-73 en nog 3 minuten. Nog 2 minuten, de stand was ondertussen 77-73. Kon Clem dit vasthouden? De spelers staken de supporters een hart onder de riem en trokken het laken naar zich toe, 86-77.