Voor de 2de week op rij moesten onze H1L op verplaatsing spelen. Place to be was Bornem. Een blik op het klassement leert ons dat het in deze reeks allemaal kort op mekaar zit.

Bornem stond voor aanvang op de derde laatste plaats, maar had slechts 2 overwinningen minder dan Clem dat op de 4de plaats staat. Kon Clem deze plaats in het klassement vasthouden of kon de thuisploeg klimmen in het klassement? Examens en kwetsuren zorgden ervoor dat Clem slechts 8 spelers op het wedstrijdblad kreeg.

De thuisploeg nam de start van de wedstrijd voor hun rekening, 10-4 na 3 minuten. Via 14-9 liep de thuisploeg verder weg, 21-9 na 7 minuten. Na Q1 was de achterstand opgelopen tot 15 punten, 29-14.

Ook bij aanvang van Q2 kon Clem het antwoord niet vinden, 33-17 na 2 minuten. Het snelle basket dat Clem voor nieuwjaar op het parket bracht, konden ze voorlopig niet brengen. Dan stokte de score bij de thuisploeg en Clem kon dichterbij sluipen, 33-24 werd 33-27 na 7 minuten. Clem kon bij momenten hun snelle basket terugvinden en kwam tot op 4 punten na 8 minuten, 35-31. En op de buzzer kwam Clem tot op 2 punten, 39-37 ruststand.

Clem begon met enkele balverliezen aan Q3 en zo stond het binnen de minuut 45-37. Waar de thuisploeg in Q2 veel moeite had om een score te vinden, lukten ze daar nu wel in, 57-46 halfweg Q3. En bij Clem lukte het niet. Kon het tij gekeerd worden? De 10-puntenkloof bleef op het bord na 7 minuten, 61-51. En daar kon Clem niets meer van afknabbelen, 67-57 na Q3.

De eerste score in Q4 was voor Clem. Daarna was het voor de thuisploeg net wel en bij Clem net niet. Zo belandden we na 3 minuten bij 73-59. Kon Clem zich nog terug in de wedstrijd knokken? Halfweg Q4 stond er terug 10 punten verschil op het bord, 73-63. We waren wel genaderd, maar de tijd tikte ook weg. Was het de vermoeidheid? Bij Clem was het teveel ‘net niet’ en zo stond er 81-63 op het bord na 8 minuten. Eindigen deden we met 88-68.