De eerste wedstrijd van 2024 stond vandaag op driekoningendag geprogrammeerd. Het werd een verplaatsing naar het verre Ieper. Een ploeg met een zeer sterke thuisreputatie die zich op de 3de plaats in het klassement had geparkeerd. Kon Clem 2024 aanvatten met een overwinning?

De wedstrijd kwam traag op gang. Een lage balcirculatie en de snelheid lag ook niet op het niveau dat we van Clem gewoon zijn. Via 5-2 en 8-6 zaten we halfweg met 13-8 op het bord. Time-out Clem. Het was de thuisploeg die als eerste meer snelheid in hun spel bracht. Clem probeerde hun wagonnetje aan te hangen maar het was de thuisploeg die de dans bleef leiden, 18-13 na 7 minuten. Clem vond ook stilaan het spel terug en zo eindigde Q1 op 23-19.

Beide ploegen speelden geen mooi basket bij aanvang van Q2. De scores bleven dan ook beperkt, 29-24 halfweg Q2. Dan kon de thuisploeg de voorsprong uitbouwen tot 10 punten, 36-26 na 6 minuten. Met een resem goedkope vrijworpen liep de thuisploeg helemaal weg en zo eindigde Q2 op 47-32. Was dit al game-over of kon Clem het tij nog keren?

We waren 2 minuten ver in Q3 en de stand was 58-32. Waar Clem in de eerste helft niet tot shots kwam, kwamen deze er nu iets meer, maar ze vielen niet. Zo bleef Clem achter de feiten aanlopen, 62-37 halfweg Q3 met daar bovenop foutenlast. We gingen naar minuut 7 en op het bord stond 69-39. Clem kreeg nog weinig voor mekaar, we stonden nog steeds met 39 punten na 8 minuten. Q3 eindigde op 75-44, nog een overbodig Q4 te gaan.