In Den Egger kwam vandaag Gent Oost Eagles op bezoek. Met één wedstrijd minder en één punt minder stond deze ploeg één plaats achter Clem in het klassement. Kon Clem de punten thuishouden?

Clem nam de wedstrijd dadelijk on handen. Dit resulteerde in 12-2 op het bord na 4 minuten. De bezoekers in de achtervolging dus en ze kwamen dichterbij. Na 6 minuten waren ze genaderd tot 14-11 en nog 2 minuten later stond er 17-15 op het bord. Clem kon de voorsprong terug op 5 punten brengen op het einde van Q1, 22-17.

In het eerste deel van Q2 bleven de scores beperkt. We waren 4 minuten ver en de stand was 26-24. Halfweg Q2 waren de bezoekers genaderd tot op één punt, 30-29. Even kon Clem terug uitlopen, 36-29 maar de bezoekers kwamen weer korter. Na 8 minuten was de stand 38-35. Rusten gingen we met 40-36 op het bord.

De bezoekers kwamen snel op gelijke hoogte na rust, 42-42 na 1 minuut. Nog 2 minuten later en ze hadden de voorsprong te pakken, 45-46. Lang bleef de voorsprong niet voor de bezoekers. Halfweg Q3 stond er 50-46 op het bord. We gingen naar minuut 8, scores bleven beperkt, 54-50. De duels waren stevig. Clem kon met 4 punten voorsprong naar Q4, 56-52.

Mooi en snel basket kregen we al een hele tijd niet meer. Duel na duel was wat we te zien kregen. We waren 3 minuten ver en de stand was 58-56. Halfweg Q4 en Clem had terug 5 punten voorsprong, 67-62. Nog 3 minuten te gaan, 69-64 op het bord. Kon Clem de voorsprong vasthouden tot het einde? Het bleef spannend. Minuut 8, de stand 71-64, nog één minuut, 71-67. Nog 18 seconden en de stand was 71-68. Kon Clem het over de streep trekken? Spanning troef in Den Egger. Clem naar de vrijworplijn en onze captain scoorde 2/2 en de stand was 73-68. De bezoekers namen een time-out. Nog 14 seconden. Clem hield het hoofd koel, de score wijzigde niet meer. Een zege op karakter in een wedstrijd waar duels uitvechten het beeld van de wedstrijd was. Eindstand 73-68.