De H1L maakten vandaag een trip naar De Kempen om KBBC Tunhout partij te geven. In de heenwedstrijd kon Clem de overwinning pakken. Konden ze dit vandaag ook? Voor aanvang van de wedstrijd stonden beide ploegen op gelijke hoogte in het klassement op de 6de plaats.

Clem nam de wedstrijd dadelijk in handen. We waren 2 minuten ver en de stand was 4-8. Maar er stonden ook al 3 ploegfouten op het bord bij Clem. Na 4 minuten wedstrijd waren we bij 7-13 gekomen. Nog 2 minuten later en de thuisploeg had de achterstand bijna geneutraliseerd, 16-18. Clem liet niet toe dat ze op gelijke hoogte kwamen, 19-24 na 8 minuten om Q1 te eindigen met 21-30 op het bord.

Clem hield de controle in de wedstrijd. Via 22-33 gingen we naar 26-35 na 4 minuten. De foutenlast daarentegen was al serieus opgelopen.  We gingen naar minuut 7, de stand was 28-41. De scores bleven beperkt aan Clem-zijde in de laatste minuten. We gingen rusten met 34-43 op het bord.

De thuisploeg nam de beste start na rust. Clem had het even moeilijk. Via 38-46 en 43-47 kwamen ze terug tot 2 punten halfweg Q3, 48-50. Dan plaatste Clem een versnelling en ging het snel naar 48-57. Het werd ook heviger. Clem kon de voorsprong nu terug vasthouden en via 51-61 eindigde Q3 op 53-64. De foutenlast wast beperkt gebleven in Q3.

Clem hield de wedstrijd onder controle in Q4. Via 57-66 ging het naar 59-70 na 4 minuten. Konden onze jongens dit vasthouden? Fysiek was het weer een zware wedstrijd geweest tot nu toe en we waren maar met 8. Nog 4 minuten te gaan, de stand was 64-72 ondertussen. We zaten in minuut  8, de stand was niet meer gewijzigd. En dan begon de laatste minuut en Clem had de stand op 64-76 gebracht. Dit gingen ze niet meer weggeven, daar hadden ze hard voor gevochten. Eindstand 66-76.