Na twee vrije weekends namen onze H1L vandaag terug de draad op. Het was de leider die vandaag naar Den Egger kwam afgezakt. Kon Clem hen een tweede nederlaag van het seizoen aansmeren?

Clem opende via 4-0 naar 9-3 na 3 minuten. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en halfweg Q1 was de stand 12-11. Vervolgens pakten de bezoekers ook de leiding over, 12-14. Bij Clem was het net niet in de afwerking en de bezoekers vonden de score gemakkelijker. Na 8 minuten was de stand 14-20. Q1 eindigde met 20-22 op het bord.

Na 2 minuten in Q2 stonden de bordjes weer gelijk, 27-27. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht, 29-30 werd 31-30, de voorsprong voor Clem. Maar lang konden we de voorsprong niet vasthouden, 31-34 na 6 minuten. Deze score bleef even op het bord, geen van beide ploegen kon een score maken. We waren op 2 minuten van de rust. We kwamen op gelijke hoogte, 34-34 Clem pakte de voorsprong, 39-38. Echter tot één ieders verbazing werden deze niet gevalideerd en gingen we rusten met 37-38 op het bord.

Ook bij aanvang van Q3 bleef het gelijk opgaan, 39-40 na 2 minuten. Dan namen de bezoekers een 9-puntenkloof, 39-48 na 4 minuten. En ze stoomden door, het werd 41-55 na 7 minuten. Clem bleef wel proberen, maar de bal ging niet in de ring aan Clem-zijde. En de bezoekers, ze bleven scoren, 42-63  en nog één minuut te gaan in Q3. We gingen naar Q4 met 44-65 op het bord.

Kon Clem nog terug in de wedstrijd geraken of niet? Via 49-67 na 2 minuten gingen we naar 51-67 na 4 minuten. De voorsprong van de leider was dus nog groot. Onze boys bleven ervoor strijden. Maar een secure leider gaf onze jongens niet veel mogelijkheden om te naderen. We waren op 4 minuten van het einde, veel scores vielen er niet te noteren, 55-69. Fysiek begon de wedstrijd zijn tol te eisen. De bezoekers speelden de wedstrijd uit. Dankzij een sterk Q3 namen de bezoekers de overwinning mee naar huis, maar deze hadden ze zeker niet cadeau gekregen van onze boys.

Eindstand 60-75.