Na twee wedstrijden op verplaatsing, die beide verloren werden, speelde onze H1L vandaag hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. De bezoekers kwamen uit Brugge vandaag. Hoe verder de competitie vordert, hoe dichter alle ploegen bij mekaar staan. Het verschil tussen Clem op de vierde plaats en de derde laatste is slechts één winstwedstrijd. Kon Clem de punten vandaag thuishouden? De steun van de No Mercy dansers hadden ze alvast.

De wedstrijd begon zonder veel scores, 4-2 en we waren 3 minuten ver. Daarna pakten de bezoekers de voorsprong, 8-10 halfweg Q1. Ze konden de kleine voorsprong vasthouden gedurende de volgende minuten, 12-15 na 7 minuten. In het slot van Q1 pakte Clem terug over en zo eindigde Q1 met 21-19 op het bord.

Clem begon goed aan Q2 en pakte een zevenpuntenkloof na 2 minuten, 28-21. De voorsprong behouden lukte, uitbouwen voorlopig niet, 31-25 na 4 minuten. Halfweg Q2 was echter alles te herdoen, 32-32. Het werd vervolgens 35-35 en 37-38 met nog één minuut te spelen in Q2. En het waren de bezoekers die gingen rusten met de voorsprong, 39-40.

Clem pakte na rust dadelijk de voorsprong en bouwde hierop verder. Via 52-43 stond er halfweg 54-45 op het bord. De bezoekers zochten de aansluiting, maar konden deze voorlopig niet vinden, 61-51 na 8 minuten. Enkel de bezoekers konden nog een score neerzetten in de laatste 2 minuten en zo gingen we naar Q4 61-53 op het bord.

Nu waren het weer de bezoekers die de beste start namen. Het werd snel 63-60. De bal wou er niet meer in voor Clem. Via vrijworpen gingen we naar 67-63 na 6 minuten. Het werd nagelbijten, 67-68 werd 69-69 na 7 minuten. De bezoekers waren efficiënter in de afwerking en pakten de voorsprong, 70-73. En de bezoekers kregen de vrijworpen en maakten er 74-78 van met nog iets meer dan één minuut op de klok. Lukte het nog voor Clem om er terug over te gaan? Nog 31 seconden, 76-78. En weer mochten de bezoekers naar de vrijworplijn en zo eindigde de wedstrijd op 76-79.